De hypotheek : een oplossing voor de financiering van uw werk !

Hoewel een hypotheek voornamelijk wordt gebruikt voor de aankoop of bouw van een woning, is het ook een oplossing voor de financiering van uw werk. Ontdek in dit artikel de 3 manieren om een hypotheek te gebruiken als financieringsmiddel.

De hypotheek: een oplossing voor de financiering van uw werk

Hoe kunt u uw renovatie werk financiering met een hypotheek ?

Als u uw renovatiewerkzaamheden wilt financieren met een hypotheek, zijn er 3 oplossingen mogelijk :

De financiering van uw renovatie opnemen in een hypothecaire lening

Als u van plan bent een oude woning te kopen en deze te renoveren, kunt u een enkele hypotheek nemen. Dit kan dan worden gebruikt om zowel uw aankoop als uw renovatie te financieren. Een van de eerste dingen die u moet doen is een offerte aanvragen bij de aannemer die het werk zal uitvoeren. Voordat u uw contract ondertekent, legt u deze raming voor aan uw geldschieter en vraagt u of het werk in uw hypotheek kan worden opgenomen.

Een hypotheek aanvragen alleen voor je werk

Als u een grootschalig project wilt financieren, kunt u een speciale hypotheek aanvragen. Het bedrag dat u leent om uw werkzaamheden uit te voeren wordt dan gedekt door de hypotheek. Merk op dat deze oplossing alleen mogelijk is als u nog geen uitstaande hypotheek heeft.

Uw huidige hypotheek uitbreiden met de financiering van uw werk

Als u al een hypotheek voor uw huis hebt afgesloten, kunt u die gebruiken om uw werk te financieren. Er zijn twee mogelijke situaties :

  • Als u uw hypotheek nog niet volledig heeft afgelost, kunt u een aanvraag indienen om uw hypotheek over te nemen. Dit is een nieuwe lening waarbij u het reeds afgeloste kapitaal van uw hypotheek geheel of gedeeltelijk terugkrijgt. Aangezien deze lening door dezelfde hypotheek wordt gedekt, is geen hypothecaire inschrijving vereist.
  • Als u uw hypotheek al volledig heeft afgelost, maar de hypotheek is nog steeds geldig, kunt u ook een verzoek tot terugneming indienen. U kunt dan het bedrag terugvorderen dat u nodig hebt om uw werkzaamheden uit te voeren, binnen de grenzen van het kapitaal dat u reeds hebt terugbetaald. De looptijd van deze nieuwe lening is echter beperkt tot de looptijd van uw hypotheek.