Renovatielening Limburg

Hebt u fondsen nodig om renovatiewerken aan uw woning in Luxemburg te financieren?

Wat is een renovatielening? Wat kun je ermee financieren? Wat zijn de kosten en hoe kunt u de beste deal krijgen?

We leggen alles uit in dit artikel!

Wat is een renovatielening?

Een lening voor werken, of renovatie, is een toegewezen lening in de subcategorie consumentenkrediet. Hiermee kunt u uw werkzaamheden in Limburg financieren door geld te lenen van een bankinstelling tegen overlegging van bewijsstukken (facturen, bestekken, bestelbonnen, enz.) waaruit de besteding van het toegekende bedrag blijkt. 

De beschikbare bedragen en termijnen variëren naargelang van de kredietverstrekkende organisatie, maar met een werklening kunt u over het algemeen een bedrag tussen 1 250 en 100 000 euro lenen over een termijn die kan variëren van 6 tot 120 maanden. 

Goed om te weten! Hoewel de renovatielening een afgeleide is van de persoonlijke lening, liggen de tarieven ervan toch tot 4 keer lager! Een oplossing dus die de voorkeur verdient om uw renovaties in Limburg tegen een lagere kostprijs te financieren.

Renovatieleningen in Limburg: wat kunt u ermee financieren?

Een renovatielening kan worden gebruikt om zowel kleine verbouwingen als grote werken te financieren. U kunt een renovatielening aanvragen voor uw hoofd- of tweede woning, of voor een woning die u verhuurt.

Let op! De overgrote meerderheid van de banken eist dat u eigenaar bent van het onroerend goed waarvoor u leent. Er zijn echter uitzonderingen, zoals bij de bank Cofidis. 

Met uw renovatielening in Limburg kunt u, onder andere, de volgende renovatie financieren

  • Dakwerkzaamheden,
  • Een nieuwe keuken inrichten,
  • Renovatie van uw bestaande kamers,
  • Installatie van verwarmingsapparatuur,
  • De bouw van een veranda, een zwembad of een terras,
  • De installatie van een alarmsysteem,
  • De installatie van apparatuur voor betere energieprestaties,…

Wat kost een renovatie lening in Limburg?

In tegenstelling tot een hypothecaire lening hoeft u voor een renovatielening geen verzekering af te sluiten of een hypotheek te laten registreren. 

De enige kosten die aan uw renovatielening in Limburg verbonden zijn, worden dus opgenomen in het jaarlijks kostenpercentage (JKP) dat op uw lening wordt toegepast. Dit JKP houdt rekening met de aanvraagkosten, de rente en alle andere kosten in verband met uw renovatielening. 

Let op! Banken bieden nog betere tarieven voor groene renovatieleningen!

Hoe krijg ik de beste voorwaarden?

De voorwaarden om in aanmerking te komen en de bewijsstukken die moeten worden overgelegd, de beschikbare bedragen en voorwaarden en het aangeboden JKP variëren naar gelang van de bankorganisatie. Om zeker te zijn dat u het best mogelijke aanbod krijgt voor uw werk in Limburg, neemt u best de tijd om de aanbiedingen te analyseren en te vergelijken door uw renovatielening te simuleren op een vergelijker zoals GeldBank.be.