Verhuis naar Limburg: energie, telecom en water regelen

Ga je binnenkort naar of in Limburg verhuizen? Op deze pagina vind je alle informatie over het verhuizen van je contracten voor energie, telecom en water in de provincie Limburg.

Hoe verhuizing naar Limburg regelen?

Verhuizen kan een hectische periode zijn. Je zult met een groot aantal zaken rekening moeten houden en alles moet op tijd geregeld worden. Om ervoor te zorgen dat je niks vergeet bij je verhuizing naar of binnen de provincie Limburg, adviseren wij om in ieder geval rekening te houden met de volgende zaken:

1. Breng je gas en/of elektriciteitsleverancier op de hoogte van je verhuizing.
2. Breng je provider voor internet, televisie en/of telefonie op de hoogte van je
verhuizing.
3. Breng je waterleverancier op de hoogte van je verhuizing.
4. Geef de adreswijziging door bij je oude gemeente.
5. Schrijf je uiterlijk binnen acht dagen na je verhuizing in bij je nieuwe gemeente.

Gratis hulp en advies voor het regelen van een verhuizing

Hoe minder zaken je omtrent je verhuizing hoeft te regelen, hoe meer tijd je overhoudt voor andere dingen, zoals het in- en uitpakken van alle verhuisdozen! Vul het onderstaande formulier in om je energie-, en telecomcontracten (internet, tv en telefonie) direct over te zetten naar je nieuwe adres met hulp van onze partner CallMePower.

Gas & elektriciteit naar Limburg verhuizen

Om gas en/of elektriciteit te kunnen gebruiken in je nieuwe woning, zal je een
energiecontract moeten aangaan bij een van de leveranciers die actief is in deze provincie, zoals ENGIE, Eneco of TotalEnergies. Indien er geen energiecontract is afgesloten, kan het zijn dat de energiemeters worden afgesloten door de netbeheerder.

Om dit te voorkomen dien je een nieuw energiecontract af te sluiten of je oude
energiecontract over te zetten naar je nieuwe woning. Het is altijd aan te raden om bij een verhuizing te controleren of je huidige energiecontract nog interessant is voor het verbruik dat past bij je nieuwe woning.

Ben je langere tijd niet aanwezig in de woning, bijvoorbeeld door een verbouwing? Dan kan het aantrekkelijk zijn om een leegstandscontract voor energie af te sluiten.

Hulp ontvangen bij het verhuizen van je contracten?

Om gratis hulp te ontvangen bij het verhuizen van je energiecontract(en) of voor het uitvoeren van een vergelijking van alle energieleveranciers in Limburg, kan je contact opnemen met onze partner CallMePower op: 02 586 21 31

Energieovernamedocument voor verhuizing naar Limburg

Voor het overnemen van de energiemeters in je nieuwe woning en het overdragen van de meters in je oude woning, zal het overnamedocument moeten worden ingevuld. In dit document noteer je onder andere de EAN-codes en de meterstanden van de energiemeter(s). Zodra het document volledig is ingevuld en is ondertekend door beide partijen, kan deze worden opgestuurd naar de energieleverancier.

Het overnamedocument geldt als het wettige bewijs van de meterstanden. Het is dus aan te raden om dit document in ieder geval tot enige maanden na je verhuizing te bewaren, mocht hier op een later moment onenigheid over ontstaan.

Internet, tv en telefonie bij een verhuizing naar Limburg

Internet, telefonie en televisie horen tegenwoordig bij ons dagelijks leven. Om van deze diensten gebruik te maken, zal je echter een abonnement moeten afsluiten bij een van de telecomproviders in Limburg, zoals Proximus of Orange.

Indien je al een abonnement hebt bij een provider, kan je dit abonnement in de meeste gevallen meenemen naar je nieuwe woning. Geef je verhuizing ongeveer drie tot vier weken van tevoren door, zodat er voldoende tijd is om de overzetting goed te laten verlopen. Het doorgeven van een verhuis kan bij de meeste providers via de online klantenzone.

Let op dat het niet altijd mogelijk of nodig is om klant te blijven bij je huidige provider. Indien er een ander abonnement beschikbaar is met betere tarieven en/of diensten, kan je bijna altijd overstappen. Neem contact op met onze partner CallMePower voor meer informatie of advies over internet, tv en telefonie bij een verhuizing op: 02 586 21 31

Hoe regel ik een verhuizing met mijn waterleverancier in Limburg?

Ook betreffende je watercontract zal je een aantal stappen moeten doorlopen. Je zult onder andere de energiemeters moeten overnemen en de meterstanden in je nieuwe woning moeten doorgeven.

Het overnemen van de watermeters doe je met het overnamedocument dat beschikbaar is gesteld door je waterleverancier. In Limburg is De Watergroep de verantwoordelijke
leverancier.