Een huis kopen met crypto

Een crypto-currency lening is een alternatief type lening waarmee je huiseigenaar kunt worden zonder gebruik te maken van een bank. Ontdek met ImmobilierLuxembourg hoe u een huis kunt kopen met cryptocurrencies.

Een huis kopen met cryptocurrencies

Wat is een cryptocurrency lening? 

Investeringen in cryptocurrencies worden nu door veel mensen gedaan. Dit type belegging is voor iedereen toegankelijk en biedt alle beleggersprofielen de mogelijkheid om middelen te beleggen en tegelijkertijd hun spaargeld te diversifiëren. Bovendien kunnen cryptocurrencies worden gebruikt om verschillende diensten te betalen of om geld te lenen. Deze lening, cryptocurrency genoemd, is dus helemaal niet afhankelijk van het traditionele banksysteem en is een financieringsoplossing die steeds vaker wordt gekozen om de aankoop van een woning te financieren. 

Wat zijn de verschillen tussen een cryptolening en een traditionele lening?

De cryptocurrency-lening kan een lener met cryptosparen in staat stellen geld te verkrijgen in ruil voor onderpand. Het bijzondere van dit type krediet is dat deze garanties worden verstrekt in cryptocurrencies. Concreet: de lener stort een vooraf bepaald bedrag aan cryptocurrencies als onderpand. In ruil daarvoor ontvangt de lener nieuw kapitaal dat vervolgens beschikbaar is in cryptocurrencies of fiatvaluta. 

Goed om te weten: fiatvaluta’s zijn overheidsvaluta’s waarvan de koersen worden vastgesteld door de betrokken regeringen. De dollar en de euro zijn bijvoorbeeld fiatmunten. 

Net als bij een conventionele lening moet de kredietnemer het kapitaal en de rente terugbetalen voordat de lening afloopt. In tegenstelling tot een conventionele lening is hier geen fiat geld nodig. Aangezien er bovendien geen controles of registratiesystemen zijn, zijn de aanvraag- en toekenningsformaliteiten betrekkelijk eenvoudig.

 

Crypto-currency leningen

Klassieke lening

Type besparingen dat nodig is

Cryptocurrencies

Fiat Currency

Leencapaciteit

Gebaseerd op cryptosparen

Op inkomen gebaseerd

Andere vereiste beveiliging

Geen

Stabiel inkomen

Het bestand controleren

Nee

Ja

Termijn voor toekenning

Momentopname

Na de analyse van het dossier

Voorwaarden voor terugbetaling

Gratis en zeer flexibel

Vast + boetes voor vervroegde aflossing of vertraging

Mogelijkheid tot lenen terwijl men ingeschreven is bij de NBB

Ja

Ne

Hoe vraag ik een lening in cryptocurrency aan? 

Om van een lening in cryptocurrency te kunnen profiteren, moet uw aanvraag worden ingediend bij een gespecialiseerde “cryptobank”, ook wel Marktplaats genoemd. Net als traditionele bankinstellingen bieden deze platforms oplossingen voor spaarrekeningen, leningen of zelfs creditcards. Zodra uw online rekening is aangemaakt en gevalideerd, kunt u ervoor kiezen uw cryptocurrencies als onderpand te storten. U kunt dan direct uw leningaanvraag indienen. Aangezien het bedrag waarvan u kunt profiteren altijd evenredig is met het bedrag van uw onderpand, wordt de lening automatisch geaccepteerd en wordt het geld binnen 24 uur op uw rekening gestort. U hoeft alleen maar het geld over te maken naar uw lopende rekening. 

Wat zijn de voordelen van een cryptocurrency lening?

De cryptocurrency-lening is een mogelijk alternatief voor een hypotheek voor leners met een aanzienlijke cryptoportefeuille. In dat geval kunt u geld lenen zonder dat u een zichtrekening moet hebben, lange aanvraagformulieren moet invullen of aan tal van voorwaarden moet voldoen, zoals een stabiel en voldoende inkomen hebben of niet ingeschreven zijn bij de NBB. Zoals hierboven uitgelegd, hoeft u alleen maar een garantie in crypto’s te verstrekken voor een bedrag dat past bij de fondsen die u wilt lenen. Bovendien zijn, in tegenstelling tot een traditionele banklening, de terugbetalingsvoorwaarden van een lening in cryptocurrency zeer flexibel. Zolang u de einddatum haalt, bent u dus vrij om uw lening in uw eigen tempo terug te betalen. Er zijn geen boetes voor vervroegde aflossing en de aflossingsperiode kan meestal zonder extra kosten worden verlengd. 

Wat zijn de risico’s van leningen in cryptocurrency? 

Cryptocurrency-leningen kunnen weliswaar een zeer aantrekkelijke financieringsoptie zijn, maar er zijn ook risico’s aan verbonden en moeten daarom worden voorbehouden aan geavanceerde kredietnemers. Onder de te overwegen risico’s: 

  • U moet kunnen zorgen voor de opstelling en het goede beheer van uw aflossingsplan.
  • Omdat de koers van cryptocurrencies soms erg volatiel kan zijn, kan het spaargeld dat u als onderpand heeft gegeven snel in waarde dalen.
  • De cryptocurrency sector blijft ondergereguleerd en de risico’s van oplichting en hacks zijn nog steeds zeer aanwezig. Voordat u een cryptocurrency-krediet afsluit, is het dus essentieel om een betrouwbare en veilige Marktplaats te kiezen. 

De crypto-currency lening is dus een oplossing voor doorgewinterde beleggers met een aanzienlijk cryptospaargeld. 

Hoe koop je een huis met cryptocurrencies? 

Er zijn momenteel twee manieren om een huis te kopen met cryptocurrencies: 

  1. Op voorwaarde dat de verkopende eigenaar akkoord gaat, kunt u de woning rechtstreeks met uw cryptocurrencies betalen. 
  2. Je leent geld door een cryptocurrency lening af te sluiten. U kunt ze dan overboeken naar uw lopende rekening en de verkopende eigenaar betalen in fiatvaluta.